STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2019-07-13
"BROTTSPLATS" MED DECKARFÖRFATTARE!

En rad om Jaken. Sören har en spekulant som ska titta på hästen de närmaste dagarna. Fortsättning följer!


Vi är nu tillbaka på ”brottsplatsen”. I Visby och det är nästan exakt sex år sedan vi var här förra gången. Då några dagar med ihållande regn och mycket dramatik av olika slag. Resan började med att vi blev tvungna att kalla på veterinär hemma på gården och avliva en unghäst – en mycket lovande hopphäst - som skadat sig mycket allvarligt i hagen. Vilket gjorde att vi var nära att missa flyget till Visby.

När vi omskakade landat i Visby ger vi oss ut på gatorna under varsitt paraply. För öppen dörr i en bokhandel får jag se Björn Hellberg sitta helt allén för att sälja och signera sin nya deckare. Så jag tänker jag får offra mig och hålla honom lite sällskap medan hustrun kollar runt i de andra affärerna. Så vi snackar om ditten och datten. Antingen är han naturligt trevlig eller också angelägen att sälja en bok (vilket han fick, fortfarande oläst) eller en kombination. Vi har en trevlig stund och han drar några anekdoter om Oldsberg.


För att komma över på travet säger jag: ”Jag tycker din bror Eskil som är travexpert är en kul prick”. Då garvar Björn och säger:  ”Det är min son!” och så fortsätter han förtjust: ”Du är inte den förste”. Så berättar han en historia från T-banan i Stockholm när han och Eskil var på besök i huvudstaden. Björn går först till biljettluckan och då säger damen: ”Ursäkta min herre jag vill inte vara oartig men ska det inte vara en pensionärsbiljett”: Jodå Björn har ju uppnått denna myndiga ålder. Och så kommer Eskil efter och då säger damen: ”En pensionär till ser jag”.


Ni vet alla hur det gick på Skrubb dagen därpå. I ösregnet får vi en av de stora travstunderna när Anna gör en Svanstedtare och sveper fältet sista sjuhundra. Förvisso fick hon 2000:- i drivningsböter men blev Svensk Mästare på kuppen och vi och Nelle Pride tjänade 100 tkr i förstapris.


Från Visby till Årjäng är steget långt men inte i vår globala värld. Nurmos låter uppåt så jag går stenhårt in på kombinationen Nurmos/Kontio. De ekipagen varav två spikar ger 4 – 46 – 38 – 2 % i respektive lopp.  Å så Jepson bakom fältets bästa häst – nåja isbjörn – som rundar allt till 3%.  Jorma behöver inte ha Nurmostränat utan det går bra med italienskt (12%). Å så först som sist vår egen Kolgjini spets och slut så får de andra heta vad vill (14%). Håll tömmarna så hämtar jag ut!

  

V75

Inlämnat: 2019-07-13, 07:32

Årjäng

Lördag 2019-07-13

Start: 16:20

Kostnad: 180,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 1, 2, 6, 7, 8 (3, 10)

2: 1 Deede Star (4, 3)

3: 5, 6, 10, 12, 14, 15 (13, 1)

4: 2 Lady Nadine (15, 11)

5: 4, 5, 6 (9, 1)

6: 1, 4, 6, 7 (2, 5)

7: 1 Dante Boko (2, 6)

 

5x1x6x1x3x4x1 = 360 rader.

360 x 1 x 0,50 kr = 180,00 kr.

Totalt: 180,00 kr.

Rättningskod: BXQ RDZ NJZ

 

Ö-hälsar

Anders

2019-07-06
GÖR ER FRIA!

Först om våra fyrfota vänner. På Jake-fronten intet nytt. Jag räknar med att Sören hör av sig när han får napp. Nelle Pride gjorde i söndags sin 159e start i Tingsryd. Han sprang ett varv på milebanan på en skaplig tid 13,7 men slutade nia utanför placering. På måndag gör Nelle Atticus Paco sin 83e start i Rättvik. Vi håller koll.


Som många andra (Ludde, Stenströmmer med flera, med flera) reagerade jag över STs beslut i måndags att starttiden för V75 och V86-express ska ligga fast även 2020. Detta i direkt motsats till vad deras eget förtroenderåd rekommenderat i mars i år och de utfästelser dess ordförande gjort. Tanken var att nu skulle sporten och ATGs ägare ta kommandot. Men icke. Jag skrev en insändare på stående fot (se nedan som inom en halvtimme publicerades på Sulkysports nättidning). Jag bifogar också länken så kan ni surfa runt lite på den utmärkta Sulkysport:


https://sulkysport.se/insandare/salj-atg-gor-er-fria/


”Även en klocka som står still kan också visa rätt tid. Står den på 16.20 så blir det rätt två gånger per dygn. Men övrig tid är den helt fel ute. När sporten som allra mest behöver ett starkt ledarskap med stor integration så lever man i stark symbios med ett av spelbolagen på den nya marknaden. Och symbios är sällan lyckligt för parterna i ett förhållande.

Vi som älskar trav vill att sporten ska ha en stark ledning som inser att vi har en helt ny situation. Det håller inte att bara passivt avvakta den statliga utredning som pågår och vad den kommer fram till om några år. Ta vara på möjligheterna istället. Jag älskar fotboll också. Men jag kollar inte på mitt älskade IFK Norrköpings matcher bara för att de eventuellt finns med på stryktipset. Sporten är nummer ett för oss fotbollsälskare men självklart tippar jag stryktipset varje vecka. Visst måste spelschemat till viss del anpassas till lämpliga TV-tider och även till spelmöjligheter inte bara hos Svenska Spel utan också hos andra spelbolag. Så fungerar en marknad men…

Travet måste återskapa ett starkt självförtroende där sporten står i centrum. Spelet är bara en finansieringskälla och därmed ett medel för att tillhandahålla goda sportsliga möjligheter för publiken oavsett den finns på plats eller hänger framför TVn. Men visst bli TV-upplevelsen så mycket bättre när man ser att det är mycket publik på plats. En allsvensk match som spelas för tomma läktare är inte samma grej att titta på ens i TVn.

Med den drucknes envishet upprepar jag: Sälj ATG! Gör er fria! Håva in en massa miljarder som kan satsas på arenorna och för att göra dem publikvänliga. (Men smeta inte ut marmeladen utan klicka ut den där den smakar bäst och mest!) Våga sätta den fina travsporten i centrum. Lyssna på de aktiva! Gör verklighet av papperstigern STL och skapa en riktigt intressant liga som står på egna ben med hästar, tränare och kuskar i centrum. Och erbjud spel till samtliga spelbolag som visar intresse. Satsa också ännu mer på breddsporten som tilldrar sig så stort intresse över hela landet och där loppen är överfyllda trots förstapriser på blott 10 tkr. Hur svårt kan det vara?

Det är mycket möjligt att Marjaana Alaviuhkola är den rätta ledaren och att hon har de egenskaper som behövs i den nya tiden? Men då måste hon frigöra sig från ATG-beroendet och visa vem som bestämmer och låta sporten utgöra agendan. Det finns exempel på många goda ledare som misslyckats på grund av dåliga rådgivare.

En sista reflektion: när Lord Skarplöth i sinom tid avgår visst vore det en dröm om han då säger samma sak som ”norska ATGs” vd Harald Dörum när han nu slutar och får frågan om höjdpunkterna: ”Alla de fantastiska hästupplevelser jag fått uppleva på nära håll. Hästen står mig nära.” ”


Halmstad och ”Sprinklermästarhelg”. I torsdags var det höst med kyla, regn och blåst. Det var också omöjligt att hitta vinnarna. Särskilt i försöken där streckprocenten på vinnarna i de tre loppen blev: 1 – 1 – 4! Idag är det kallt men mer just av ett sprinklerregn. Ska skrällandet fortsätta eller blir det mer av en normal omgång? Jag hoppas att det fortsätter med lågprocentare men rätt lågprocentare och att rätt rad blir följande:


Look Håleryd, spik på hemmaplan (14%)

The Real Face, sprintermästaren i ett kortlopp (2%)

Deep Sea Dream, Goop till 1% måste bara streckas

Thanasi Bob, spik på en annan Kolgjini som bara vinner o vinner… (17%)

Mr Lindy, Jorma till 1% måste streckas

Dallas AS, Bergh visade i torsdags hur man gör när man skräller (4%)

Exclamation Mark, blir vårt utropstecken till slut (11%)!

Håll tömmarna!

 

V75

Inlämnat: 2019-07-06, 11:31

Halmstad

Lördag 2019-07-06

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 9 Look Håleryd (5, 1)

2: 1, 2, 10 (8, 4)

3: 3, 4, 6, 7, 8, 10 (1, 2)

4: 6 Thanasi Bob (4, 9)

5: 2, 3, 4, 6, 8, 10 (12, 1)

6: 2, 5 (6, 3)

7: 1, 9 (6, 10)

 

1x3x6x1x6x2x2 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: JPW XHK XQJ

 

Hälsar

Anders

 

2019-06-29
BLOGGANDET FORTSÄTTER...

... ett tag till. Trots att letandet efter nya ägare och nytt hem till Nelle Atticus Jake i full gång. Sören som är bördig från Skellefteå har kontaktat gamla vänner däruppe.  Jag kommer att fortsätta med bloggandet några månader till även efter att Jaken är såld och följa hans framfart. Och kanske också slänga ett getöga på tidigare hästar som varit i vår ägo. Ja det är väl bara Nelle Atticus Paco och Nelle Pride av de våra som är aktiva. Paco har startat 4 gånger i år och varit oplacerad så frågan är om han sjunger på sista versen? Det är bara Nelle Pride som är still going strong och som i morgon gör start nr 159 i livet i Tingsryd!

 

Om vi tar åt oss äran att även ha ägt modern så finns en avkomma till Nelli Bell i träning i Rättvik: Nelli Finito (det blev inte den sista utan ett par till) är ett femårigt sto som hittills i år tjänat 25 tkr på 5 starter. En avkomma till Nelli Bell: Nelli Madame är i träning hos Sören. Det är ett fyraårigt sto (Pers sista kull som uppfödare?) som tjänat knappt 203 tkr och hittills i år på 7 starter sprungit in 61 tkr.

 

Lite mer statistik över Grundström som uppfödare. Totalt 52 uppfödningar på arton år och som tillsammans (hittills) sprungit in drygt 10 miljoner kronor. 33 av dessa är fortfarande i livet och 13 i tävlingsbar ålder varav 8 är i aktiv träning. En miljonär: Nelle Pelle med nästan 2 miljoner på det svenska kontot. Men sedan har tvåan (Nelle Pride), trean (Nelle Atticus Jake) och fyran (Nelle Käck) varit i vår ägo. Jämna hästar som tillsammans tjänat nästan 2,5 miljoner kronor. Bland stona har vi ägt nummer två av de mest lönsamma: Nelli Miss som sprang in 386 tkr innan hon försvann till Finland. Av Pers 52 uppfödningar har Team Nellevad varit med på sju hästar.

 

Men vi har ingen med i finalerna på Sundbyholm i eftermiddag. Men det kan bli stora vinster ändå! Två chansspikar: Djuse i E3-finalen för ston bara streckad på 24%. Är det månne spåret som skrämt spelarna? Men kom ihåg han valde nio när han kunde tagit spår 4! Men i klass I går spelarna helt plötsligt på två bakspårshästar och glömmer PU (8%) som inte kommer att bjuda in dem i matchen. Å så skrälletandet: viktigt meddelande i första (1%); kolla in PU i andra också (3%); Lisells superhäst (1%) totalt bortglömd i det långa loppet (står hårt inne men det behöver de väl inte tala om för hästen); herrfinalen vinner Båth men med sin enprocentare (spåret igen) och till slut blir det inte bara Sundbergs och Janssons (8%) himmelrike utan även vårt! Håll tömmarna!

 

V75

Inlämnat: 2019-06-29, 10:39

Eskilstuna

Lördag 2019-06-29

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 3, 4, 9 (10, 8)

2: 4, 12 (3, 5)

3: 9 Zolly (3, 1)

4: 1, 4, 11, 12, 13, 15 (10, 9)

5: 3 Randemar R.D. (9, 10)

6: 1, 2, 3, 4, 10, 12 (5, 11)

7: 1, 10 (5, 12)

 

3x2x1x6x1x6x2 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: KSR LQS NFW

 

Varma hälsningar

Anders

2019-06-23
VAR FINNS KALMARNYCKELN?

Tänkte leta efter nyckeln till Kalmar idag dvs Calmare Nyckel. Men då hade jag fått bege mig till farvattnen öster om Skottland där detta märkliga holländska fartyg förliste på 1600-talet i ett sjöslag. Märkligt därför att det hade korsat Atlanten åtta gånger innan dess för att etablera Sveriges enda koloni i Västindien: ”Nya Sverige” innan det såldes tillbaka till Holland. Det ligger förvisso ett fartyg på botten i Kalmarsund norr om Ölandsbron som också förliste på 1600-talet och som heter ”Nyckeln” så här gäller det alltså att hålla tungan i rätt mun.

 

Ni har säkert om han som strax efter midnatt något påstruken låg och kröp under en lyktstolpe i en park (i Kalmar?) när polisen kom och undrade vad han höll på. ”Jag letar efter min nyckel” svarade mannen. ”Är du säker på att det är här du tappade den” frågade Polisen. ”Nej det var där borta i buskaget!”. Men varför i hela friden letar du här då?”. ”Men det är ju så mörkt där borta” svarade mannen.

 

Så det verkar nästan lättare att leta efter nyckeln i solskenet på Kalmartravet idag trots att det ser nog så svårt ut.  Dagen till ära är det ju den riktiga midsommarafton också! De största favoriterna har bara lite drygt 50% av strecken på sig så det ser riktigt jämnt ut. Jag dundrar in två riktiga chansspikar. Kusken spikar sig själv i andra avdelningen så jag följer i hovspåren och bara 15% gjorde det! Och i fjärde från tyskens formstall (13%) med den holländske favoriten som inte startat på ett halvår från bakspår. Schas säger jag.

 

Det var ju två skrällar det där också men nu de riktiga rensarna. Jepson ser ut att vara i sådan form att han skulle kunna vinna med en gunghäst. Så varför inte en lugn enprocentare i prologen. Guld och Jepson och en Berghhäst som tävlat i Frankrike och spelarna helt missat (6%).  En svag silverdivision och då hoppar pappa upp bakom en treprocentare. Bra betalt för den ”Men skit i raden” som Ludde skulle sagt.  I nästsista tror de flesta att det handlar om 1 eller 14. Ja är Platon Face i samma form som i förra årets Harpers så kan han springa flera varv runt detta gäng och galoppera och ge dem ytterligare 40 meter och ändå vinna. Men kanske kan Westholm blixtra till (4%). Och så till slut en vild chansning med samma kusk som i andra med gott självförtroende även här. Håll tömmarna!

 

 V75

Inlämnat: 2019-06-23, 11:06

Kalmar

Söndag 2019-06-23

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 1, 4, 5, 7, 10, 11 (12, 2)

2: 4 Maple Hill's Eto'o (1, 6)

3: 3, 4, 5 (9, 1)

4: 5 Gambit Brodde (9, 1)

5: 1, 4, 5, 12 (9, 6)

6: 9, 14 (1, 3)

7: 2, 5, 6 (3, 9)

 

6x1x3x1x4x2x3 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: KRX FQL RRW

 

Midsomriga hälsningar

Anders

2019-06-15
GRATTIS!?

Fick för en liten stund sedan fick jag ett sms från Agria (försäkringsbolaget vi använder). De skriver: ” Hej! Vi ser att Nelle Atticus Jake fyller år idag! Vi önskar en trevlig dag tillsammans. osv…” Lite tramsigt tycker jag! Det blir inte mindre tramsigt av att de i sak har fel. Jaken är född den 25 maj!


Ni har säkert hört talas om Ivanov. Som i och för sig i Estland gjorde ett bra jobb och grundtränade Nelle Pride och Nelle Käck. Men sedan gick det snett året efter när han drack lite för mycket på överfarten till Sverige. Han glömde hästarna i transporten som dog av syrebrist och efter att de i dödskamp levt rövarn i transporten. För detta förärades han av Svensk Travsport (generalsekreterare Hörnberg – numera vice VD - och chefsjurist Walmann) med att strax efter få svensk proffslicens. 

Han är nu i ropet igen som Solvallatränare och har fått tre månaders avstängning. Inte av Svensk Travsport utan av det estniska travförbundet för att ha trotsat dopingbestämmelserna.


Travronden ägnar i veckans nummer 9 sidor åt hästbristen och halvtomma lopp. Deras absolut bäste (den sämste är Nicklas Andersson som jag inte orkar läsa, mångordig, utan analys, fjantig och aktar sig noga för att inte ens nafsa i den hand som föder honom) journalist Rickard Hansson har gått på djupet. Och tagit fram samma typ av statistik som jag gjorde för några veckor sedan fast mer grundligt och utförligt. Bara för att ta ett belysande exempel: 2010 fanns det 18 397 hästar i träning och 8 975 lopp. 2018 var det 14 613 hästar i träning – en minskning med 21%. Antalet lopp var 2018: 8433. Skillnaden är – 6%. Enkel matematik säger att det måste bli halvtomma lopp!


Han intervjuar STs sportchef, Jägersros, Färjestads och Åbys sportchefer och några stortränare. Och de inser inte problemet eller också skyller de på geografin eller på varandra. Lösningen är enligt mitt sätt att se det enkelt ur ett strukturellt perspektiv – men travpolitiskt en het potatis. Lägg ner några banor i södra Sverige: Vaggeryd, Kalmar och Färjestad exempelvis.  Satsa på Åbys nya fina arena (kanske den förtjänar att bli Nationalarena nu när Solvalla inte kan enas om hur man ska satsa?).


Nej nu till något soligare och roligare! Midnattstrav i Boden som i april hade en beläggning på 101,68% enligt Travrondens statistik! Så här ser vår vinnarad ut i streckprocent: 1 – 3 – 41 – 2 – 3 - 6 – 59! Håll tömmarna!


V75

Inlämnat: 2019-06-15, 18:00

Boden

Lördag 2019-06-15

Start: 20:30

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 1, 3, 6 (4, 2)

2: 1, 8, 10, 13, 14, 15 (7, 3)

3: 2 Coogan (7, 10)

4: 4, 5, 14, 15 (3, 11)

5: 3, 9 (10, 7)

6: 3, 4, 12 (1, 5)

7: 4 Propulsion (5, 1)

 

3x6x1x4x2x3x1 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: BWS DHX QVR

 

I Skåne just nu åska- och skyfallshälsningar

Anders

2019-06-12
INGEN FÖRKLARING?!

Det finns helt enkelt ingen bra förklaring till varför Nelle Atticus Jake underpresterar. Sören har ju sagt att det är en så klok häst att snart börjar han prata. Och nu skulle man önska att det vore så. Så han kunde tala om vad det är som gör att han inte är lika bra som i fornstora dagar. Det är ju ändå en häst som med en bättre kuskprestation kunde varit med i en Derbyfinal som fyraåring!


Man har prövat allt. Olika träningsupplägg. Tagit prover osv och han är pigg och glad hemma på gården. Han ser också löpglad ut innan och i loppen och igår kunde han väl inte serverats en bättre löpning. Och fram till femhundra såg det bra ut. Sedan kom en tempoväxling som han inte hängde med på och tre stack ifrån övriga. Men en fjärdeplats var inom räckhåll men in på upploppet lägger han bara ner verksamheten och blir passerad av alla utom en.


Det är kanske en motivationsfråga. Viljan att vara först över mållinjen – som tidigare i karriären gjorde att han spurtade som ett jehu – ser ut att saknas. Vad göra?


Bryderihälsar

Anders

2019-06-08
SLÅ UR UNDERLÄGE!

Har inte så mycket mer kommentarer om Jaken förutom att han inte kommer att vara betrodd. Varken banprogrammet eller Travronden har med honom bland de 4-6 hästar som de rankar. Så nu ska vi slå till ur underläge helt enkelt.


Så vi vänder blickarna norröver till Republiken Jämtland och inte bara storsjöodjuret utan också dess stora pris. Där tror ja det blir enligt tesen när två träter slår en italienare körd av finne till från bakspår till 4% men jag tar med låset för man vill ju inte utsätta sig för något. Spikarna ska också rensa denna gång. Först som sist Bergh till 21% och i femte nr fem med Jansson till fem procent. Kan det bli bättre? Vi backar bandet till fjärde där det är Jansson bakom ett kallblod: nr 5 men som inte blir spik fast det är en spik till två procent! Så har vi de tre första avdelningarna kvar: först och främst är den verkliga artisten löjligt lite spelad (1%) så där klev nästan alla andra av redan från början; vid Storsjön är det bra att ha en Båth (3%);  Uffe, Thomas och Pelle rockar loss (3%) i tredje.  Håll tömmarna!


V75

Inlämnat: 2019-06-08, 13:01

Östersund

Lördag 2019-06-08

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 5, 6, 12 (4, 3)

2: 3, 6, 9, 15 (4, 13)

3: 2, 7, 9 (4, 6)

4: 5, 6, 11, 13 (4, 1)

5: 5 Sweet Eddie (1, 9)

6: 2, 4, 10 (5, 7)

7: 1 Nobel Amok (5, 2)

 

3x4x3x4x1x3x1 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: LXR BHN HHH

 

Förhoppningsfulla hälsningar

Anders

2019-06-05
TREDJEPLATS?

Så blir det då start den 11 juni på Jägersro för vår Nelle Atticus Jake! Det är skrämmande tunna fält runtom i landet. I veckan har både Halmstad och Solvalla inte lyckats fylla loppen trots förstapriser på 50 tkr, 60 tkr och 100 tkr. Idag på Åby inom V86 går två riktigt tunna lopp: i avdelning 2 kommer 6 hästar till start med 40 tkr i förstapris och i avdelning 4 med 70 tkr till segraren. Det räcker med att ta sig i mål för att kunna kvittera ut 17 tkr! Det är inte bara publikkris.


Det är dåligt anmält till Jägersro nästa vecka också. Av de tio tävlingsloppen är endast ett fyllt. I resten finns många lediga platser. Så även i Jakens som lockat 8 anmälningar. Ett autolopp över medeldistans ”Fördel ston” vilket innebär att det är stängt för hingstar/valacker vid 1,2 miljoner och för ston vid 1,6. Endast ett sto – Wild Love - är anmält och har ingen fördel då hon endast tjänat en knapp miljon. Men hon är bara fem år och på väg uppåt som det ser ut.  Storfavorit blir med säkerhet Lövgrens häst Commanche Moon en sexårig hingst som tjänat mest pengar och har bra form.  Det blev spår 3 omgiven av de båda favoriterna.


Nu är förhoppningen att Jaken kan visa att han duger i klassen. En tredjeplats är examensbeviset men jag tror det blir svårt. Det är några tuffa motbud i jakt på den placeringen. Förstapriset är 30 tkr och en tredjeplacering är värd 9 500:-. Det är kvällens lopp 5 med start kl 20.00. Jag återkommer på lördag med ytterligare kommentarer.


Natonalsdagshälsningar

Anders

2019-06-01
GRANNLAGA VAR ORDET!

Det är en grannlaga uppgift för alla travälskare att komma till rätta med publikkrisen inom sporten. Och det går att dra folk till travet trots tråkigt väder och medelmåttig sport. Det gör i vart fall travamatörklubben på Jägersro på Kristi Himmelfärdsdag vart år. I år nästan 14 000 personer och inte långt ifrån Solvallas årets publiksiffra på elitloppslördagen. Men det ska till lite andra publikdragande knep med artister och andra lockande arrangemang.


Och Sören höll sig framme och knep en tränarseger med en häst som är relativt ny i hans träning: M.T. Naomi med Roger Malmqvist i sulkyn. Det var andra starten för Sören och det har blivit en första och en andraplats och mer insprunget på dessa två starter än i hästens tidigare 7 starter hos förre tränaren. Grattis till ett bra jobb!


Det finns ingen klockren uppgift för Nelle Atticus Jake i närtid. Jag har inte pratat med Sören utan bara tittat på propparna. Ett breddlopp med spårtrappa på Halmstad nästa lördag med 10 tkr i förstapris. Njae det tror jag inte på. Skulle han komma med hamnar han längst bak med spår 13, 14 eller 15. Jägersro den 11 juni men det är tuffa propositioner för honom.  Inte förrän den 18/6 på Jägersro finns en uppgift där han penningmässigt skulle stå bra inne men där riskerar han riktigt tufft motstånd. Redan nu är fyra bra hästar anmälda:  Can Lane (som för övrigt Sören kört in och tränat upp innan den hamnade hos JU), Counterfeightr (ja det stavas faktiskt så!), Ferrari River (från tyskens formstall) och Let It Happen. Det blir en grannlaga uppgift att välja lämplig matchning. Och det börjar närma sig sanningens minut för vår käre Jake huruvida han har tillräcklig motivation att vara med på tävlingsovalen.


Det är också en grannlaga uppgift att välja V75-vinnare på Östgötaslätten idag.  Jag dundrar in två chansspikar. Avdelning 4, voltstart och Örjan i ledning direkt med en sjuttonprocentare. Bästa hästarna står med 40 meter och har bara två varv att hämta in detta på. I nästa avdelning en adertonprocentare som är urstark och kan vinna hursomhelst. Då är det bara de riktiga rensarna kvar. Christoffer inleder med en dubbel och treprocentare båda två. Goop har dåligt med stålar i tredje och då passar hemmasonen på att vinna med en italiensk hemmahäst och alla tycker den kom som från himlen med bara 1%.  Och vi är hemma om vi fixar den riktiga dubbeln idag. Snöstorm i juni var inte många beredda på. Bara vi och totalt 1%. I sista hade jag kunnat spika BG (11%) och då hade det blivit en dubbel till paret Melander – Lundström men vi har råd att ta med en dark horse också. Håll tömmarna!


V75

Inlämnat: 2019-06-01, 10:05

Mantorp

Lördag 2019-06-01

Start: 16:20

Kostnad: 225,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 1, 3, 6, 9, 10 (5, 4)

2: 1, 8, 12 (5, 6)

3: 1, 5, 12 (4, 10)

4: 1 Digital Track (12, 5)

5: 3 M.T.Joinville (2, 8)

6: 1, 5, 7, 8, 10 (2, 4)

7: 1, 2 (6, 4)

 

5x3x3x1x1x5x2 = 450 rader.

450 x 1 x 0,50 kr = 225,00 kr.

Totalt: 225,00 kr.

Rättningskod: CQP DDH BFZ

 

I väntan på sommarens intåg hälsar

Anders

 

 

2019-05-26
...HEJ SJUNG FADERIA!

Jag kan redan nu helt exklusivt för er berätta hur elitloppsfinalen kommer att se ut och hur den slutar. Första försöket vinns av Disco Volante (6%) från start till mål. Readly Express får gå den tunga vägen men är tillräckligt stark för att klara det (som Nuncio var) och blir tvåa från dödens. I vinnarens rygg har Double Exposure slunkit ner och blir trea och hur det gick till vet jag inte men norsken Looking Suberb tar fjärdeplatsen.


I andra försöket rusar Propulsion och släpps till ledningen där han stannar ända in i mål. Aubrion Du Gers som inte är startsnabb får en smörresa i Proppens rygg och tar sig till final. Heavy Sound får gå den tunga vägen från sitt startspår men stallkamraterna låser loppet och även han är med till final. Bakifrån spurtar Bahia Quesnot (men kan skrälla till 3%) till sig en finalplats.


Finalen då? Disco Volante och Propulsion får de innersta spåren. Och Disco håller ledningen igen i ett offensivt upplägg. Readly Express och Aubrion Du Gers har nu bättre lägen och de kör mot varandra och glömmer andra för att komma till ledning men det blir till att harva i spåren. Det blir till slut stona som gör upp i en jämn slutstrid. De är tuffast till slut enligt formeln: ”Bra ston är bra!”. Jag tror – nej jag vet! – att det blir en fransyska.  


Försöksheaten är med på 75an och är lösta. Spikar enligt formeln en trolig (51%) och en rolig (13%). Å så några outsiders. Edet oskar i början (2%). Nästsist är Goop först med en fransman som möter enklare motstånd. Och till slut faller alla förutom den slutliga drömmen (2%). Håll tömmarna!


V75

Inlämnat: 2019-05-26, 10:05

Solvalla

Söndag 2019-05-26

Start: 14:30

Kostnad: 192,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 2, 8 (1, 4)

2: 2, 7 (3, 5)

3: 3, 5 (1, 7)

4: 6 Axl Rose (1, 3)

5: 9 Zahra Mil (2, 5)

6: 1, 5, 6, 9 (7, 10)

7: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (8, 3)

 

2x2x2x1x1x4x12 = 384 rader.

384 x 1 x 0,50 kr = 192,00 kr.

Totalt: 192,00 kr.

Rättningskod: KQJ RQR LRL

 

Regniga hälsningar från Stockholm

Anders

 

 

»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
2016-07-30
FYRA - TUSEN!
2016-07-26
HÅLL TÖMMARNA...
2016-07-24
OND BRÅD DÖD!
2016-07-23
NYTT REKORD!
2016-07-16
REKORDTID!
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
2015-07-19
FUSKARE!
2015-07-18
"EN HÄNDELSE...
2015-07-04
MIRAKEL!
2015-07-02
STRÖMAVBROTT
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
2014-07-29
HUGOs
2014-07-20
Nr 16
2014-07-18
DELADE MENINGAR!
2014-07-13
FLYTT OCH NYTT!
2014-07-04
HAPPY DAYS!
2014-07-03
"ALLTID NÅGOT..."
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
2013-07-30
KARAMELLEN!
2013-07-19
LÄSVÄRT!
2013-07-13
SPIKEN!!
2013-07-06
BARA EN RAD...
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
2012-07-31
Nytt Blogginlägg
2012-07-27
MÅNDAGSKVAL!
2012-07-23
LÅNGTÅGOTT!
2012-07-21
SPRIDDA SKURAR
2012-07-19
GLÖM INTE...
2012-07-19
STOLTA!
2012-07-14
KUSKFÖRSTÄRKT!
2012-07-13
MATCHNINGEN
2012-07-08
PROVLOPP
2012-07-06
REKORDKVÄLL!
Juni